Alles wat je moet weten over interim opdrachten

Ben jij al bekend met interim opdrachten? Het zijn opdrachten die tegenwoordig steeds populairder worden. Zowel professionals als bedrijven kunnen hiermee namelijk veel bereiken. Als interim ga je tijdelijk bij het bedrijf aan de slag, waardoor je iedere keer weer iets nieuws op jouw pad krijgt. Alleen moet je dan wel op zoek gaan naar de beste opdrachten. Zo kun je onder andere bij een vacaturewebsite als Headfirst gaan kijken. Maar wat houdt het precies in en hoe kun je ervoor zorgen dat jij de opdracht toegewezen krijgt? Onderstaande informatie legt uit. 

 

Met interim opdrachten komt nieuwe kennis 

Interim opdrachten zijn opdrachten waarbij jij tijdelijk binnen een bedrijf gaat werken. Het bedrijf huurt jou vanwege jouw expertise in, zodat deze kennis aanwezig is op de werkvloer. Hierbij kan het om verschillende zaken gaan. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het bedrijf meer advies nodig heeft op een bepaald gebied en deze kennis niet aanwezig is binnen de vaste medewerkers. In dit geval ga jij dus tijdelijk meelopen om te zien wat er allemaal beter kan binnen het bedrijf en zorg je ervoor dat voor jouw vertrek de bedrijfsvoering naar een hoger niveau getild is. 

 

Jouw kennis overbrengen op medewerkers 

De interim opdrachten zijn er dus voor bedoeld om tijdelijk ergens aan de slag te gaan. Je bent daarbij gebonden aan de kantoortijden die het bedrijf hanteert. Op deze momenten ga jij immers meekijken hoe het bedrijf functioneert op een bepaald gebied en brengt daarbij jouw kennis over op de medewerkers. Als het einde van jouw periode nadert, moeten de werkzaamheden vaak overgenomen worden door de vaste medewerkers, waardoor je ervoor kunt zorgen dat het bedrijf goed blijft lopen en de werkgever blij is met de resultaten die jij geleverd hebt in een korte tijd. 

 

Jouw motivatiebrief opsturen en inleveren 

Tegenwoordig zijn de interim opdrachten wel populair geworden. Hierdoor zijn er ook veel sollicitanten bij een vacature. Je moet er daarom voor zorgen dat je zoveel als kan, een goede indruk achterlaat met jouw sollicitatie. Dit begint al bij de motivatiebrief en jouw CV. Hierbij zorg je ervoor dat de werkgever direct weet met wie het bedrijf te maken heeft en welke vaardigheden jij bezit. Je geeft dus precies aan wat jij voor het bedrijf kunt betekenen, zonder daarbij al direct veel advies te geven over wat er allemaal niet goed gaat. Hoe beter de brief, hoe groter de kans dat jij op gesprek mag komen. 

 

Krijg de opdrachten binnen 

Veel bedrijven zullen bij de interim opdrachten ook nog een gesprek willen inplannen. In dit geval moet je wederom voor een goede indruk gaan. Blijf daarbij echter bij jezelf. Jezelf anders voordoen dan je bent, gaat jou niet verder helpen en je zult ook door de mand vallen tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Wanneer je goed over kunt brengen waarom een bedrijf jou zou moeten aannemen voor de vacature ga je merken dat je de opdracht toegewezen krijgt en jouw kennis over kunt brengen op de werkvloer.